Γλυκό ινδοκάρυδου με ζαχαρούχο με 4 υλικά χωρίς ψήσιμο

Γλυκό ινδοκάρυδου με ζαχαρούχο με 4 υλικά χωρίς ψήσιμο

Ένα γλύκισμα τόσο νόστιμο και τόσο απλό στη παρασκευή του, χωρίς ψήσιμο με 4 μόνο υλικά, για
μια γλυκιά απόλαυση. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ), για αρχάριους για να ανακαλύψετε εκ νέου τις υπέροχες γεύσεις του πολύ αγαπημένου ινδοκάρυδου.

Υλικά συνταγής

  • 2 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 ml)
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε καλά με μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και βάθους 6 εκ. περίπου. Φροντίστε η μεμβράνη να προεξέχει 2-3 εκ. περίπου περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
  2. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το ινδοκάρυδο και προαιρετικά τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά, ή χτυπάτε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Χωρίζετε το μείγμα στη μέση. Ρίχνετε στο ταψάκι το μισό μείγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το προς τη βάση με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  4. Στο υπόλοιπο μισό μείγμα ρίχνετε 2-3 σταγόνες ζαχαροπλαστικής ροζ και το ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ροζ μείγμα. Στρώνετε το ροζ μείγμα πάνω από το απλό μείγμα στο ταψάκι και το πιέζετε και πάλι ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  5. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες να παγώσει. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομματάκια-μπουκίτσες 2-2,5 εκ. περίπου και σερβίρετε. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ινδοκάρυδου με ζαχαρούχο με 4 υλικά χωρίς ψήσιμο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.