Αναρτήθηκε στις 08/07/2019 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας
Μια συνταγή για ένα δροσιστικό και αφράτο Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας. Ένα εύγευστο επιδόρπιο για να το απολαύστε όλες τις ώρες, όλη η οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- Για το ζελέ φράουλας:
- 500 γρ. φράουλες πολύ ώριμες, πολτοποιημένες σε μούλτι
- 200 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4 [πλυμένες και καθαρισμένες]
- 50 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. φύλλα ζελατίνας [δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.]
- Για τη κρέμα γιαουρτιού:
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 120 γρ. μέλι
- 15 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)
Εκτέλεση συνταγής
- Για το ζελέ φράουλας: Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τη τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρετε και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα από το νερό και ανακατεύετε ώστε να λιώσουν. Προσθέτετε και το υπόλοιπο 2/3 πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας όμως να μην στερεοποιηθεί.
- Προσθέτετε τότε τις κομμένες στα 4 φράουλες, ανακατεύετε απαλά και γεμίζετε μια ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Την αφήνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
- Για τη κρέμα γιαουρτιού: Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνας μουλιάζοντάς τα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα μπολ με 30 γρ. ζεστό νερό, ώστε να λιώσουν.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνετε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύετε και το αδειάζετε στο υπόλοιπο γιαούρτι.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από το ζελέ φράουλας. Αφήνετε ξανά στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει η κρέμα. Για να ξεφορμάρετε βυθίζετε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.

steliosparliaros.gr
08/07/2019
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας