Γλύκισμα με ζύμη μπισκότου, αμύγδαλα και σοκολάτα

Γλύκισμα με ζύμη μπισκότου, αμύγδαλα και σοκολάτα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα για όλες τις ώρες που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ένα γλύκισμα με ζύμη μπισκότου, αμύγδαλα, σταγόνες σοκολάτες και ινδοκάρυδο.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 ινδοκάρυδο
  • 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22 x 33 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύετε.
  3. Σε άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε τις δύο ζάχαρες και χτυπάτε για άλλα 3 λ να ενσωματωθούν.  
  4. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 ακόμα λεπτό. Μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, στο χαμηλό, και προσθέτετε τμηματικά το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
  5. Βάζετε στο μείγμα τα αμύγδαλα το ινδοκάρυδο και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά το μείγμα να ενσωματωθούν πλήρως.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο πυρέξ και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήνετε για 40 λ περίπου. Κάντε το πείραμα με το σουβλάκι ή μαχαίρι και αν βγει στεγνή η ζύμη τότε το γλυκό είναι έτοιμο. Το βγάζετε το φούρνο, αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρείστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλύκισμα με ζύμη μπισκότου, αμύγδαλα και σοκολάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.