Αναρτήθηκε στις 15/11/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές, Συνταγές για παιδιά
Γλύκισμα με cookies, καραμέλα και σοκολάτα
Υπέροχο γλύκισμα με βάση με σοκολατένια κούκις, γέμιση καραμέλας και επικάλυψη καραμέλας. Μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με τη τέλεια γεύση του.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. cookies σοκολάτας
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- Για τη γέμιση:
- 1 κουτί (395 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. golden syrup ή μέλι ελαφρύ
- Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. κουβερτούρα ημίγλυκη (50-52% κακάο), ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 28 x 18 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει 2 εκ. περίπου από τις 2 πλευρές του για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα κούκις σε μικρά κομμάτια, τα βάζετε στο μούλτι και τα θρυμματίζετε σε πολύ μικρά κομματάκια/θρύψαλα. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα υγρό ομογενοποιημένο μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ένα άκρο του πυρέξ και με την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση πιέζοντάς το απαλά. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
- Για τη γέμιση καραμέλας: Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το golden syrup ή μέλι και το σιγοβράζετε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για 8 λ περίπου, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
- Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και όπως είναι ζεστό, το στρώνετε με ένα κουτάλι, κουταλιά κουταλιά με απαλές κινήσεις, πάνω από τη κρύα μπισκοτένια βάση. Ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε για 10 λ στο προθερμασμένο φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς και σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Για την σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε τη σοκολάτα με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει αρκετά και στη συνέχεια το στρώνετε με μια μαρίζ ισομερώς πάνω από το κρύο μείγμα καραμέλας. Το βάζετε στο ψυγείο και μόλις η σοκολάτα σταθεροποιηθεί το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή
15/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γλύκισμα με cookies, καραμέλα και σοκολάτα