Γλυκές κοτομπουκιές τυλιγμένες σε μπέικον

Γλυκές κοτομπουκιές τυλιγμένες σε μπέικον

Ο απόλυτος μεζές.!!! Υπέροχες γλυκές και ζουμερές κοτομπουκιές, τυλισμένες σε τραγανό καραμελωμένο μπέικον, πασπαλισμένες με καστανή ζάχαρη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μια εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό ορεκτικό για να συνοδεύσετε το κρασί σας ή τη μπύρα σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2  στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κύβους 2,5-3 εκ. περίπου
  • 8-12 φέτες μπέικον, κομμένες στη μέση ή στα τρία
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε το ταψί του φούρνου σας με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος (για να μη πλένετε αργότερα τη καραμελωμένη ζάχαρη). Προσθέτετε πάνω από το ταψί τη σχάρα του φούρνου.
  2. Τοποθετείτε τη καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ με πλατιά βάση. Κόβετε τα στήθη σε μπουκιές και τα αλατίζετε και τα ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβετε τις φέτες μπέικον ανάλογα με το πάχος που κόψατε τις κοτομπουκιές. Τυλίγετε κάθε κοτομπουκιά με ένα κομμάτι μπέικον. Δεν χρειάζεται να τα στερεώσετε με οδοντογλυφίδα διότι το μπέικον θα κολλήσει στο κοτόπουλο.
  3. Κυλάτε κάθε τυλιγμένη με μπέικον κοτομπουκιά στη καστανή ζάχαρη και βεβαιώνεστε ότι κάθε κομμάτι έχει καλυφθεί ομοιόμορφα με τη καστανή ζάχαρη.
  4. Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη σχάρα, ρίχνετε λίγο ακόμα αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε ζεστές τις κοτομπουκιές σας. 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα.

1 αα

2 αα

3 αα

4 αα

5 αα

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκές κοτομπουκιές τυλιγμένες σε μπέικον

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.