Γκιούλμπασι στη γάστρα

Γκιούλμπασι στη γάστρα

Γκούλμπασι στη γάστρα. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Οι γεύσεις και οι μυρωδιές από 2 κρέατα, πιπεριές και δύο τυριά ανακατεύονται και απογειώνουν τη γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 500 γρ. μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 450 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φυτίνη με βούτυρο
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών διαλυμένος σε 1½ ποτήρι ζεστό νερό
  • 150γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
  • 3 ψιλοκομένες ώριμες ντομάτες
  • 1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σπόρους
  • 1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνουμε το πάτο μιας γάστρας με τα δύο είδη κρέατος ανάμεικτα αλατοπιπερωμένα. Βάζουμε από πάνω σε στρώσεις εναλλάξ τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια, και στο τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι. 
  2. Περιχύνουμε με τη φυτίνη και το ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών. Καρυκεύουμε με το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2-2½ ώρες στους  160 – 170°C.

 

Tip: Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή  ψήνοντας σε ανοιχτό ταψί, αφού έχετε τυλίξει τα υλικά μέσα σε φύλλο κρούστας και μέχρι το φύλλο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γκιούλμπασι στη γάστρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.