Γκιούλμπασι κοκκινιστό στη γάστρα

Γκιούλμπασι κοκκινιστό στη γάστρα

Γκιούλμπασι με μοσχαρίσιο και αν σας αρέσει και αρνίσιο κρέας, κοκκινιστό στη γάστρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γκιούλμπασι έτοιμο σε 20 λ για το φούρνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά σίγουρα και οι καλεσμένοι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι ή χτένι σπάλας) κομμένο σε κύβους ή 1/2 κιλό μοσχαρίσιο + 1/2 κιλό χοιρινό κρέας (ώμος)
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε κομματάκια ή κεφαλοτύρι
  • 4 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • μπαχάρι σε κόκκους
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε μέσα στη γάστρα σας λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε σε στρώσεις, τα κομματάκια κρέατος αλατοπιπερωμένο, τις πιπεριές, τις ντομάτες , τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τέλος τα τυριά.
  2. Περιχύνετε με το πελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη και το μπαχάρι σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, το βούτυρο και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  3. Κλείνετε τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 2½ ώρες περίπου. Ελέγχετε τα υγρά ανά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό επιπλέον. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γκιούλμπασι κοκκινιστό στη γάστρα