Γκιούλμπασι κοκκινιστό στη γάστρα
Γκιούλμπασι με μοσχαρίσιο και αν σας αρέσει και αρνίσιο κρέας, κοκκινιστό στη γάστρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γκιούλμπασι έτοιμο σε 20 λ για το φούρνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά σίγουρα και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι ή χτένι σπάλας) κομμένο σε κύβους ή 1/2 κιλό μοσχαρίσιο + 1/2 κιλό χοιρινό κρέας (ώμος)
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 150 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
- 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε κομματάκια ή κεφαλοτύρι
- 4 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- μπαχάρι σε κόκκους
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε μέσα στη γάστρα σας λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε σε στρώσεις, τα κομματάκια κρέατος αλατοπιπερωμένο, τις πιπεριές, τις ντομάτες , τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τέλος τα τυριά.
- Περιχύνετε με το πελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη και το μπαχάρι σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, το βούτυρο και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κλείνετε τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 2½ ώρες περίπου. Ελέγχετε τα υγρά ανά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
10/12/2019
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Γκιούλμπασι κοκκινιστό στη γάστρα
Tags: Αρνί γάστρα Γκιούλμπασι κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα μοσχάρι συνταγές φούρνου