Γιουβαρλάκια με λαχανικά

Γιουβαρλάκια με λαχανικά

Γιουβαρλάκια… Ένα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές και φτιάχνετε σε πολλές εκδοχές, όπως σκέτα αυγολέμονο, ή με σούπα με ρύζι, ή ακόμα και κοκκινιστά. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για γιουβαρλάκια με σούπα λαχανικών που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν με τη γεύση τους. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα γιουβαρλάκια
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ, μουλιασμένο για ½ ώρα σε νερό και στραγγισμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σούπα λαχανικών 
  • 7 κ.σ. (5+2 χωριστά) ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες 
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 3 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • αλάτι πιπέρι 
  • Για το αυγολέμονο:
  • 1½ – 2 μέτριων λεμονιών το χυμό
  • 2 μικρά αυγά
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Τα πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο. 
  2. Για τη σούπα λαχανικών: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά ανακατεύοντας για 2-3 λ. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών (ή νερό) και το αφήνετε να πάρει βράση.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, τα γιουβαρλάκια, αλατοπίπερο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 25-30 λ περίπου. Όταν είναι έτοιμο, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε, ρίχνετε τις 2 υπόλοιπες κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύετε και μειώνετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό (στο ½).
  4. Για το αυγoλέμονο: Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά. Εναλλακτικά χτυπάτε με σύρμα τα ασπάδια σε ελαφριά μαρέγκα και μετά προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν πλήρως. 
  5. Στη συνέχεια, αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά και εναλλάξ χυμό λεμονιού και ζεστό ζωμό από το φαγητό, συνεχίζοντας το διαρκές χτύπημα. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά περιχύνετε το φαγητό και ανακινείτε τη κατσαρόλα από τα χερούλια της να αναμειχθεί πλήρως. Πασπαλίζετε το φαγητό με το ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γιουβαρλάκια με λαχανικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.