Γιουβαρλάκια κλασικά

Γιουβαρλάκια κλασικά

Πεντανόστιμα κλασικά γιουβαρλάκια… ένα από τα πιο ζεστά και οικογενειακά φαγητά για να τα απολαύσετε με την οικογένειά σας στο καθημερινό τραπέζι. Μια απλή και εύκολη συνταγή της Ν. Ισμυρνόγλου για ένα υπέροχο, νοστιμότατο και χορταστικό φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τα γιουβαρλάκια
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα
  • 120 γρ. ρύζι γλασέ
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 κλωνάρια δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 6 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • χυμός από 1½-2 λεμόνια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα γιουβαρλάκια: Σε μπολ ρίχνετε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλατοπίπερο και 40 ml από το ελαιόλαδο και τα ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια τα πλάθετε σε περίπου 25 γιουβαρλάκια και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1.200 ml νερό, το καρότο, τη δάφνη, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα βράζετε για 3-4 λ ή μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Μετά ρίχνετε τα γιουβαρλάκια με μια τρυπητή κουτάλα (σε δόσεις) και τα ξαφρίζετε για όσο χρειαστεί (για 10 λ περίπου). Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύετε για περίπου 30 λ. Σβήνετε τη φωτιά, αλλά αφήνετε τη κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
  3. Για το αυγολέμονο: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα και σε τρίτο μεγαλύτερο μπολ χτυπάτε τους κρόκους. Μετά ρίχνετε το μείγμα λεμονιού στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Τέλος προσθέτετε και τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνετε ζουμί από τη κατσαρόλα (2-3 κουτάλες) και το ρίχνετε σταδιακά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά. Το αδειάζετε στη κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, σείετε να πάει παντού και αποσύρετε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι. Σερβίρετε το φαγητό σας και καλή σας όρεξη.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γιουβαρλάκια κλασικά

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page