Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή

Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για μια γευστικότατη Γιαουρτόπιτα. Απολαύστε τη όλες τις ώρες, με το καφέ, το ρόφημά σας αλλά και σαν αφράτο και ανάλαφρο επιδόρπιο.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Για τη γιαουρτόπιτα: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν.  Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
  3. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Kατεβάζουμε το μίξερ και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  4. Aδειάζουμε το μείγμα σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί 26 εκ. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μην κολλάει η ζύμη στο δοκιμαστικό ξυλάκι. Aφήνουμε την πίτα να κρυώσει.
  5. Για το σιρόπι: Bράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πίτα με το σιρόπι ζεστό. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής και σερβίρετε.

72

Μια συνταγή του Δημ. Σκαρμούτσου



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή