Γαριδομακαρονάδα στο λεπτό

Γαριδομακαρονάδα στο λεπτό

Γαριδομακαρονάδα… ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη μακαρονάδα με λίγα αλλά εκλεκτά υλικά που απογειώνουν τη γεύση της. Προτιμήστε φρέσκες γαρίδες για να βγάλουν όλη τη νοστιμιά της και απολαύστε τη. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή “στο λεπτό” για μια απίθανη μακαρονάδα που θα σας μείνει αξέχαστη!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φρέσκες μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνετε τα κεφάλια και την ουρά)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
  • 60 ml ούζο
  • 500 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
  • 0,25 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 400 γρ. σπαγγέτι σπαγγέτι
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζετε το σπαγγέτι 2 λ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λ μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2. Κατά την διάρκεια του σοταρίσματος πιέζετε ελαφρά τα κεφάλια των γαρίδων, για να βγάλουν τα νόστιμα ζουμιά τους. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε ένα σκεύος.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνετε το ούζο, τα ντοματίνια, τον κρόκο Κοζάνης, την πάπρικα και αλατοπίπερο και τα μαγειρεύετε για 6-7 λ ανακατεύοντας συχνά.
  4. Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα μακαρόνια στη σάλτσα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν. Τα ανακατεύετε για 2 λ και προσθέτοετε όσο νερό χρειάζεται από αυτό στο οποίο βράσατε τα μακαρόνια, για να έχετε μια ζουμερή μακαρονάδα.
  5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζετε στα μακαρόνια τις γαρίδες με τα σκόρδα, τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και το ξύσμα λεμονιού. Σκορπίζετε τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ απαλά και σερβίρετε.

Πηγή