Γαρίδες πικάντικες με σπαγγέτι και ντομάτες

Γαρίδες πικάντικες με σπαγγέτι και ντομάτες

Ένα αγαπημένο θαλασσινό, οι γαρίδες μαγειρεμένες με τσίλι και σκόρδο για μια ανεπανάληπτη γευστική απόλαυση, μαζί με σπαγγέτι και μια απλή σάλτσα μόνο με ντομάτες. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα γευστικότατο πιάτο.  Ένα πιάτο τόσο απλό, τόσο εύκολο στη παρασκευή του, αλλά και τόσο υπέροχο στη γεύση του. Απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τη σάλτσα + λίγο επιπλέον για τα μακαρόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 20 γαρίδες μεσαίου μεγέθους (περίπου 650-700 γρ.)
  • 6 μέτριες ώριμες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια τους, κομμένες σε μικρά κυβάκια ή 1½-2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • λίγο ζάχαρη μετά από δοκιμή της σάλτσας
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε από τις γαρίδες το κεφάλι και το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρίτσα τους. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε και το εντεράκι τους. Τις αφήνετε στην άκρη. Βράζετε τα κεφάλια της γαρίδας μαζί με τα κελύφη σε 1½ ποτήρι κοχλαστό νερό, αλατισμένο με 1 κοφτό κ.γ. αλάτι για 10 λ. Τα στραγγίζετε και κρατάτε στην άκρη το ζωμό, τον οποίο διατηρείτε ζεστό. 
  2. Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που το βράσατε, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, το ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη. Παράλληλα με το σπαγγέτι φτιάχνετε τη σάλτσα γαρίδας.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1/3 φλ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατεύετε για ½ λ μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις τηγανίζετε μόνο για 2 λ για να πάρουν ροζ χρώμα. Τις αφαιρείτε από τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  4. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε τις ντομάτες, 1/2 φλ. από το νερό που βράσατε τα κεφάλια και τα κελύφη της γαρίδας και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20 λ περίπου με μισο-σκεπασμένο το σκεύος σας. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος συμπληρώνετε λίγο ακόμα από το νερό που βράσατε τα κελύφη. [*]
  5. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την αλατίζετε, ανακατεύετε προσθέτετε και τις γαρίδες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για ½ λ επιπλέον να ζεσταθούν οι γαρίδες μέχρι μέσα. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  6. Σερβίρετε το σπαγγέτι ζεστό σε μπολ σερβιρίσματος απλώνετε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα και καλή σας όρεξη!

[*] Αν οι ντομάτες που χρησιμοποιήσατε για τη σάλτσα είναι φρέσκες το 1/2 φλ. ζωμό γαρίδας είναι αρκετό. Αν χρησιμοποιήσετε ντοματάκια κονκασέ θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο ζωμό 3/4 φλ. και λίγο περισσότερο χρόνο βρασίματος. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαρίδες πικάντικες με σπαγγέτι και ντομάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.