Γαρίδες με κριθαράκι

Γαρίδες με κριθαράκι

Μια εύκολη συνταγή για ένα, νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια. Γαρίδες με κριθαράκι πασπαλισμένο με τυρί φέτα, για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες (αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες, ξεπαγώστε τες από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [ή 4 ντομάτες ψιλοκομμένες]
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό ζυμαρικό κριθαράκι 
  • 90 γρ. τυρί φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζετε τις γαρίδες, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό για 4 λ περίπου. Τις στραγγίζετε και κρατάτε τουλάχιστον 3 φλ. από το ζωμό τους. 
  2. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το σοτάρετε το σκόρδο για 1/2 -1 λ περίπου μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε για 2 λ ακόμα, ανακατεύοντας απαλά ανά διαστήματα. Σβήνετε με το ούζο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λ.
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες και μόλις έλθουν σε σημείο βρασμού προσθέτετε τα 2 φλ. τσαγιού νερό από τις βρασμένες γαρίδες. Μόλις κοχλάσει προσθέτετε το κριθαράκι, αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το βασιλικό.
  4. Σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι το κριθαράκι απορροφήσει όλο το ζωμό γαρίδας και να είναι απαλό σαν ριζότο. Ελέγξτε συχνά το φαγητό σας και αν χρειαστεί προσθέτετε σταδιακά περισσότερο ζωμό. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με τη ψιλο-θρυμματισμένη φέτα.

olivetomato.com