Γαρίδες με κριθαράκι και φέτα στη κατσαρόλα

Γαρίδες με κριθαράκι και φέτα στη κατσαρόλα

Σκεφτήκατε  ποτέ τι θα γίνει όταν στις γαρίδες σαγανάκι προσθέσετε μανέστρα;;; Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για πεντανόστιμες γαρίδες με φέτα και κριθαράκι που θα φτιάξετε στη κατσαρόλα και θα απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο! Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 16 γαρίδες Νο 3 (δηλαδή μέτριου μεγέθους), κατά προτίμηση φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή 6-7 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα, μαζί με το χυμό τους 
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 3-4 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι ούζο (ή λευκό κρασί)
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, χωρίς όμως να πειράξετε τις ουρές και τα κεφάλια. Βράζετε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά (αν τη χρησιμοποιήσετε), αλάτι και πιπέρι και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λ. Στη συνέχεια ρίχνετε το μαϊντανό, το ούζο (ή το κρασί), τη τριμμένη φέτα και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για άλλα 3 λ, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να λιώσει το τυρί. 
  3. Ρίχνετε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και τις μαγειρεύετε για 3 λ. Μετά προσθέτετε το βρασμένο κριθαράκι, μαγειρεύετε για 2-3 λ ανακατεύοντας τακτικά αλλά πολύ απαλά και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως το γρήγορο γιουβέτσι ζεστό και καλή σας όρεξη!

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαρίδες με κριθαράκι και φέτα στη κατσαρόλα