Γαρίδες με φετουτσίνι σε σάλτσα ντομάτας

Γαρίδες με φετουτσίνι σε σάλτσα ντομάτας

Γαρίδες με ζυμαρικό φετουστίνι με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με 3 ειδών ντομάτες… λιαστή ντομάτα, ντομάτα κονκασέ μαζί με χυμό ντομάτας και προαιρετική προσθήκη κάππαρης για να απογειώσει τη γεύση της.  Μια απλή και εύκολη συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη για ένα υγιεινό και νηστίσιμο πιάτο για να το απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 22-24 γαρίδες μεγάλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κάππαρη ψιλή ξαλμυρισμένη
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
  • 1½ νεροπότηρο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις γαρίδες: Καθαρίζετε προσεκτικά τις ωμές γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους, αφήνοντας μόνο την ουρίτσα. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη, κατά μήκος, και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις βάζετε στο ψυγείο. Μαζεύετε κεφάλια και κελύφη και τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό για ½ ώρα, tα σουρώνετε και κρατάτε το νερό που τα βράσατε στην άκρη.
  2. Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο ταυτοχρόνως. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και, προαιρετικά, τη κάππαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λ επιπλέον.
  3. Ρίχνετε το βασιλικό και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ και το χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη. Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύετε για περίπου ½ ώρα σε μέτρια φωτιά ή μέχρι η σάλτσα σας να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.
  4. Για το φετουτσίνι: Παράλληλα με τη σάλτσα βάζετε το γαριδόζουμο σε μια κατσαρόλα, μαζί με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι και μόλις κοχλάσει βράζετε το φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασε αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω το φετουτσίνι και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί με τη σάλτσα.
  5. Ζεσταίνετε στη κατσαρολίτσα την υπόλοιπη σάλτσα και μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις βράζετε για 2-3 λ ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις μικρές γαρίδες τις βράζετε για 2 λ και τις μεγάλες για 3 λ. Αποσύρετε τη κατσαρίτσα από τη φωτιά.
  6. Μεταφέρετε σε μεγάλη πιατέλα τα φετουτσίνι καλυμμένα με τη σάλτσα τους ζεστά και από πάνω τοποθετείτε τις γαρίδες περιχυμένες με την υπόλοιπη σάλτσα. Καλή σας όρεξη!

Σημείωση: Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα ντομάτας 100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα ψιλο-θρυμματισμένη μαζί με 5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος για απολαύστε μια μακαρονάδα με διαφορετική, υπέροχη γεύση.

Σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα και κρέμα γάλακτος

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαρίδες με φετουτσίνι σε σάλτσα ντομάτας

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page