Γαρίδες λεμονάτες στο φούρνο

Γαρίδες λεμονάτες στο φούρνο

Μια απλή, νόστιμη απλή και εύκολη για αρχάριους συνταγή για ένα αγαπημένο θαλασσινό. Υπέροχες λεμονάτες, μαριναρισμένες γαρίδες στο φούρνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό μεσαίες γαρίδες
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη sauce hoisin, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες και τη sauce για να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα έως μία νύχτα. [Ανακατεύετε περιστασιακά]. 
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε ένα φύλλο ψησίματος πάνω στη σχάρα και τοποθετήστε πάνω τις γαρίδες. Βάλτε τη σχάρα στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6-8 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως,και γαρνίρετε με κόλιαντρο [προαιρετικά].

large

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαρίδες λεμονάτες στο φούρνο