Γαρίδες λεμονάτες με λιγκουίνι

Γαρίδες λεμονάτες με λιγκουίνι

Πεντανόστιμες λεμονάτες γαρίδες με ζυμαρικό λιγκουίνι. Ένα απλό, εύκολο στη παρασκευή του και υπέροχο στη γεύση πιάτο. Μια συνταγή για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι  και όχι μόνο. 

Υλικά για 2 μερίδες

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 
  • 1/3 φλ. τσαγιού καρότο τριμμένο
  • 1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 230 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 250 γρ. ζυμαρικό λιγκουνίνι ή φαρφάλες
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κοφτό κ.γ. ξύσμα λεμονιού 
  • αλάτι πιπέρι
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό βράζετε το λιγκουνίνι, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε. 
  2. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το τριμμένο καρότο και τη πιπεριά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 15 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτετε τις γαρίδες τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ροζ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό κότας και το τυρί κρέμα και τα βράζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 3 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το στραγγισμένο λιγκουίνι, τις γαρίδες, τη παρμεζάνα, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε απαλά για 1 λ να ενσωματωθούν οι γεύσεις. 
  5. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας γαρνιρισμένο (προαιρετικά) με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαρίδες λεμονάτες με λιγκουίνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.