Γαλοπούλα μαριναρισμένη, με υπέροχη γέμιση

Γαλοπούλα μαριναρισμένη, με υπέροχη γέμιση

Μια συνταγή για μια υπέροχη, λαχταριστή Γαλοπούλα μαριναρισμένη, με υπέροχη γέμιση. Ένα πεντανόστιμο πιάτο για το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 γαλοπούλα 3 κιλά 
  • Για τη μαρινάδα:
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 φλ. γλυκό κρασί
  • 1 ζωμό βοδινού “Σπιτικός” αραιωμένος σε 4 φλ. ζεστό νερό
  • ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • τα συκωτάκια από τη γαλοπούλα
  • 200 γρ. χοιρινό κιμά
  • 3 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βρασμένα κάστανα κομμένα στη μέση
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. σταφίδες 
  • 2 κ.σ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • Για τη κρούστα:
  • 1/2 φλ. μαργαρίνη [βιτάμ]
  • 2 κύβους μυδωρικών
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τη γαλοπούλα σε σκεύος που να τη χωρά ίσα-ίσα και τη περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάτας. Την αφήνουμε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες, ενώ φροντίζουμε να τη γυρίζουμε κάθε μια ώρα για να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές.
  2. Σε ένα μπολ, ενώνουμε τα υλικά της κρούστας και τα ανακατεύουμε. Αποσύρουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάτα και τη σκουπίζουμε καλά. Την αλατοπιπερώνουμε, ανασηκώνουμε την πέτσα ξεκινώντας από τη βάση του λαιμού. Περνάμε προσεκτικά μέσα τα δάχτυλά μας και προχωρώντας σιγά-σιγά, ελευθερώνουμε την πέτσα προσέχοντας να μην τη σκίσουμε. Με τα δάχτυλα σπρώχνουμε το μίγμα της κρούστας ανάμεσα στο δέρμα και τη σάρκα της γαλοπούλας.
  3. Για τη γέμιση: Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα συκωτάκια και τον κιμά. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι, το μήλο και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από τα υγρά της μαρινάτας και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με ρίγανη και μπαχάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και τη βάζουμε σε ταψί.
  4. Περιχύνουμε με υγρά από τη μαρινάτα και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180º C. Κάθε 20 λεπτά βρέχουμε τη γαλοπούλα με τα υγρά του ταψιού.

Καλά Χριστούγεννα

2598586k4hbvn5uwb

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαλοπούλα μαριναρισμένη, με υπέροχη γέμιση

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.