Γαλλική Κις Λορέν με μπέικον και τυρί Έμενταλ

Γαλλική Κις Λορέν με μπέικον και τυρί Έμενταλ

Μια πεντανόστιμη, Κις Λορέν με μπέικον και τυρί Έμενταλ. Μια αυθεντική, Γαλλική συνταγή για να απολαύσετε μια υπέροχη κις λορέν με σπιτική ζύμη και γευστικότατη γέμιση. Τη σερβίρετε σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό στο οικογενειακό ή επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη Κις Λορέν:
  • 1 ½ φλ. τσαγιού (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά καρεδάκια + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. χοιρινή καπνιστή παντσέτα, κομμένο σε μικρά κυβάκια 
  • 1 ½ φλ. τσαγιού (150 γρ.) τριμμένο τυρί Έμενταλ
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μεγάλα αυγά 
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη Κις Λορέν: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε και το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπολ τα καρεδάκια βουτύρου και τρίβετε με τα χέρια σας, μέχρι να έχετε ένα θρυμματισμένο μείγμα σαν μαλακά ψίχουλα. Προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. 
  2. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαστάσεων 25 εκ. περίπου και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, τη τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε με πλάστη σε στρογγυλό “φύλλο” διαμέτρου 27 εκ. περίπου.
  3. Στρώνετε καλά το “φύλλο” ζύμης στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας, κόβετε με μαχαίρι τη ζύμη που προεξέχει πάνω από τα τοιχώματα περιμετρικά, τρυπάτε τη βάση με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  4. Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, τη 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5-8 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιάτο. Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι τα κυβάκια μπέικον και τα σοτάρετε για ανακατεύοντας για 3 λ. Τα μεταφέρετε σε άλλο μικρό πιάτο. 
  5. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα και τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί Εμεντάλ, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν. Απλώνετε στη βάση της  ψημένης τάρτας τα κρεμμύδια και το μπέικον και από πάνω στρώνετε τη γέμιση τυριού. 
  6. Ψήνετε τη Κις Λορέν στο κάτω ράφι του του προθερμασμένου φούρνου για 25 λ ή μέχρι να στερεοποιηθεί η γέμιση και πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Τη σερβρίρετε γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό. 

7777
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαλλική Κις Λορέν με μπέικον και τυρί Έμενταλ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.