Αναρτήθηκε στις 01/11/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Γαλακτομπούρεκο
Μια συνταγή για ένα Παραδοσιακό γλυκό με φανατικούς οπαδούς. Γαλακτομπούρεκο… Φτιαγμένο με αγνά υλικά, με θεϊκή γεύση !!!
Υλικά συνταγής
- 1 φλυτζάνι τσαγιού Σιμιγδάλι Ψιλό
- 1200 γραμμάρια γάλα
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 100 γραμμάρια βούτυρο για τα φύλλα
- ½ κιλό φύλλο μπακλαβά
Για το σιρόπι:
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1½ φλυτζάνι νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- χυμό ½ λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς επί 5’ μέχρι να πήξει ελαφρά. Σβήνουμε τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Bουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας με πινέλο κάθε φύλλο με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε σε τεμάχια, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
01/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γαλακτομπούρεκο