Γαλακτομπουρεκάκια τρίγωνα με ροδόνερο

Γαλακτομπουρεκάκια τρίγωνα με ροδόνερο

Yπέροχα γαλακτομπουρεκάκια, με άρωμα ροδόνερου που μοσχοβολά. Μια συνταγή για τριγωνάκια γαλακτομπούρεκο που κρατάνε καλύτερα το σιρόπι, κάνουν ακόμη πιο τραγανή τη μπουκιά και χωράνε όση κρέμα χρειάζεται για την πιο απόλυτη ισορροπία.

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα:
  • 350 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • Για το φύλλο:
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ροδόνερο
  • 1/2 λεμόνι
  • άχνη για το σερβίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να τα αφήσουμε να βράσουν.
  2. Εν΄τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αβγά, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε εκτός φωτιάς, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, το μείγμα του σιμιγδαλιού στο ζεστό γάλα-κρέμα.
  4. Κατόπιν το μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
  5. Για το σιρόπι: Βράζουμε σε δυνατή φωτιά όλα τα υλικά εκτός από το ροδόνερο, για 15 λεπτά αφ” ότου πάρει βράση το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ροδόνερο και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
  6. Για το φύλλο και τη συναρμολόγηση: Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και λίγο αμύγδαλο, το σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και το πιέζουμε με το χέρι μας, να ενωθεί καλά με το κάτω. 
  7. Κόβουμε τα 2 φύλλα σε 3 κάθετες λωρίδες. Βάζουμε λίγη κρέμα στη μια άκρη του κάθε φύλλου  και αρχίζουμε να τυλίγουμε διαγώνια, μέχρι να σχηματιστεί το τριγωνάκι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  8. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα τρίγωνα, αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με όση καστανή ζάχαρη και αμύγδαλο έχει απομείνει και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ζεστά τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε προσιρετικά με ζάχαρη άχνη, λίγο επιπλέον ροδόνερο και απολαύστε τα.

Πηγή:εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαλακτομπουρεκάκια τρίγωνα με ροδόνερο