Φτερούγες κοτόπουλου ψητές με σάλτσα μπάρμπεκιου

Φτερούγες κοτόπουλου ψητές με σάλτσα μπάρμπεκιου

Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο. Μυρωδάτες ψητές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου. Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα. 

Υλικά συνταγής

  • 20 φτερούγες κοτόπουλου 
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • 2 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου(1 κύβο διαλυμένο σε 1/2 κούπα ζεστό νερό)
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες. Σε ένα μπολ βάζουμε το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις φτερούγες και απλώνουμε πάνω τους το μείγμα αλατιού κόλιανδρου. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει. Σβήνουμε με το βαλσάμικο, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το κύμινο και τον ζωμό. Προσθέτουμε και το κέτσαπ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η σάλτσα σαν παχύ σιρόπι.
  3. Καλύπτουμε με λαδόκολα ένα ταψί και στρώνουμε τις φτερούγες. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με την σάλτσα και τις βάζουμε στο γκρίλ του φούρνου στη μεσαία σχάρα. Κατά την διάρκεια του ψησίματος τις γυρνάμε και τις αλείφουμε με την σάλτσα.  Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να αφήσουμε την σάλτσα πιο υγρή, να βάλουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, να το λούσουμε με τη σάλτσα και να το ψήσουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φτερούγες κοτόπουλου ψητές με σάλτσα μπάρμπεκιου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.