Αναρτήθηκε στις 16/05/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Frozen yogurt με φρέσκα φρούτα
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα τέλειο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό σπιτικό frozen yogurt .. το παγωμένο γιαούρτι που προσφέρει μια εναλλακτική λύση για ένα υπέροχο, δροσερό επιδόρπιο, αγαπημένο απ” όλους, μικρούς και μεγάλους, για όλες τις ώρες.
Υλικά συνταγής
- Για το frozen yogurt:
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 καψουλίτσα βανίλιας ή ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 160 ml κρέμα γάλακτος
- Για γαρνίρισμα με φρέσκα φρούτα:
- 2 φλ. τσαγιού με πλυμένα και κομμένα σε κομμάτια φρούτα εποχής (φράουλες, ακτινίδια, βατόμουρα)
- 50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Για το frozen yogurt: Σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, τη βανίλια ή το τρίμμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε καλά με μια μαρί ή τα χτυπάτε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λ περίπου. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα ή χτύπημα για 2 λ περίπου μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στη κατάψυξη για 1 ώρα. Στη 1 ώρα το βγάζετε από τη κατάψυξη και το ανακατεύετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 4 φορές, δηλ. κατά τη διάρκεια του παγώματος που είναι 5-6 ώρες, το βγάζετε ανά ώρα από τη κατάψυξη και το ανακατεύετε με μεταλλικό κουτάλι.
- Για γαρνίρισμα με φρέσκα φρούτα: Μια ώρα πριν σερβίρετε κόβετε τα φρούτα, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τα φρούτα στο ψυγείο για 1 ώρα να βγάλουν τους ζωμούς του.
- Βγάζετε το frozen yogurt από τη κατάψυξη 10 λ πριν το σερβίρετε. Μετά τα 10 λ το περιχύνετε με τα φρέσκα φρούτα και τους χυμούς τους και το σερβίρετε.
16/05/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Frozen yogurt με φρέσκα φρούτα