Αναρτήθηκε στις 04/04/2015 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Φριτάτα με αυγά
Μια συνταγή για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο ορεκτικό. Φριτάτα με ανάμεικτες, ποικίλες γεύσεις, που ενώνονται σε ένα απίστευτο γευστικό αποτέλεσμα. Αυγά, μπέϊκον, τυρί τσένταρ, μουστάρδα, κρεμμύδια, ντομάτες…
Υλικά συνταγής
- 10 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
- 3 κ.γ. μουστάρδα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8-10 φέτες μπέϊκον
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδελίτσες
- 2 μικρές ώριμες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες οριζόντια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C.
- Σε μπολ, χτυπάτε καλά τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τη μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτετε το τυρί τσένταρ και ανακατεύετε.
- Ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το μπέϊκον. Τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο πιάτο να μισοκρυώσει.
- Λαδώνετε μια ταρτιέρα ή ένα ταψάκι διαστάσεων ταρτιέρας με 1 κ.σ. λάδι. Ρίχνετε το μείγμα κρεμμυδιών στο μπολ με το μείγμα χτυπημένων αυγών και τσένταρ, ανακατεύοντας ζωηρά να ομογενοποηθούν τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα στη ταρτιέρα, προσθέτετε από πάνω τις φέτες της ντομάτας και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει η φριτάτα / ομελέτα. Πασπαλίζετε με μαϊντανό κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
taste.com.au
04/04/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Φριτάτα με αυγά