Φριτάτα με κολοκυθάκια, καρότα και ζαμπόν στο φούρνο

Φριτάτα με κολοκυθάκια, καρότα και ζαμπόν στο φούρνο

Πεντανόστιμη φριτάτα με κολοκυθάκια, καρότα και ζαμπόν στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη φριτάτα για να την απολαύσετε όλοι στην οικογένεια, μικρά παιδιά και ενήλικες, ζεστή ή κρύα σαν ορεκτικό, δεκατιανό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας ή και σαν κυρίως γεύμα ή δείπνο με μια μεγάλη σαλάτα. 

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού (80 ml) γάλα
  • αλάτι πιπέρι
  • 350 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη 
  • 250 γρ. καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 1/3 φλ. τσαγιού (50 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού χοντρο-τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, τσένταρ, ένταμ, έμενταλ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα στύβετε ανά διαστήματα με τα χέρια σας να φύγουν τα πολλά υγρά. Μετά τα απλώνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί υγείας να φύγει όλη η υγρασία του.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψί με διάμετρο βάσης 18 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ζαμπόν με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για 8-10 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
  4. Ρίχνετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και φύγει όλη η υγρασία τους. Τα μεταφέρετε και αυτά σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια με τα καρότα και το κρεμμύδι με το μπέικον και ανακατεύτετε. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι “βροχηδόν” και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί πλήρως. 
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε για 30-35 λ μέχρι να σφίξει και ροδίσει η φριτάτα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε τη φριτάτα για 15 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Σημείωση: Mπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με ζαμπόν και να παραλήψετε ή να αυξομειώσετε τη ποσότητα του κίτρινου τυριού ή ακόμα και να το αντικαταστήσετε με τυρί φέτα ή ανθότυρο.

 

Πηγή: taste.com.au/Fresh Living/Recipe by Alison Roberts 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φριτάτα με κολοκυθάκια, καρότα και ζαμπόν στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.