Φριτάτα με κολοκυθάκια, μπέικον και κασέρι

Φριτάτα με κολοκυθάκια, μπέικον και κασέρι

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη φριτάτα με κολοκυθάκια, καπνιστό μπέικον και τυρί κασέρι. Τόσο εύκολο στη παρασκευή του τόσο φανταστικό στη γεύση του. Συνοδέψτε το με μια μεγάλη σαλάτα επιλογής σας, ζεστό ψωμί και έξτρα τυρί κασέρι και απολαύστε ένα τέλειο γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1 ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 6 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 120 γρ. τυρί κασέρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.γ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο + 1 κλωναράκι επιπλέον για γαρνίρισμα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 170 στον αέρα και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. 
  2. Ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και το μπέικον για 6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και γίνει τραγανό το μπέικον. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.  
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε και το μείγμα τα σοταρισμένα κρεμμύδια, κολοκυθάκια και μπέικον, το τυρί κασέρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το μείγμα και ροδίσει τη επιφάνειά του. Σερβίρετε τη φριτάτα ζεστή γαρνιρισμένη με λίγο φρέσκο άνηθο. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φριτάτα με κολοκυθάκια, μπέικον και κασέρι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.