Φρυγανισμένη γεμιστή μπαγκέτα στο φούρνο

Φρυγανισμένη γεμιστή μπαγκέτα στο φούρνο

Φρυγανισμένο ψωμί, λίγο τυρί και μερικές ντομάτες είναι αρκετά για να γευτείτε ένα νόστιμο πρωϊνό αλλά και γεύμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Υλικά συνταγής

  • 1 μπαγκέτα
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί [γραβιέρα, τσένταρ]
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 4 φέτες ζαμπόν [χοιρινό ή γαλοπούλας]
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Σε ένα μπολ βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τις  αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. [*]
  3. Κόβετε τη μπαγκέτα σε 4 ισομερή κομμάτια και μετά τα ανοίγετε οριζοντίως. Γεμίζετε το κάθε κομμάτι μπαγκέτας το μείγμα ντομάτας τυριού και ζαμπόν και το κλείνετε. 
  4. Βάζετε τα 4 κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο, τα σκεπάζετε με τις φέτες τυριού τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. 

[*] Εναλλακτικά προσθέστε στο μείγμα της ντομάτας της 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες.

 

Πηγή : Βασική ιδέα από:  http://www.comment-economiser.fr/baguette-grillees-gruyere.html



Sintayes.gr,

Συνταγή: Φρυγανισμένη γεμιστή μπαγκέτα στο φούρνο