Φραουλογλυκό παγωμένο

Φραουλογλυκό παγωμένο

Ένα υπέροχο, δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες και μπισκότα με ανάλαφρη υφή και υπέροχη γεύση, που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για το τέλειο γλύκισμα. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φράουλες φρέσκες, κομμένες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική  
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (όσα απαιτηθούν)
  • 2 κ.σ. κόκκους (σκόνη) από 1 φάκελλο Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια ή φράουλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κρατάτε στην άκρη 50-80 γρ. περίπου από τις φράουλες τις οποίες αργότερα θα χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα. Πλένετε τις υπόλοιπες, τις κόβετε σε κομμάτια, τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, τις περιχύνετε με το 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη και τις ανακατεύετε καλά. Τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και 1/4 φλ. τσαγιού από τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί, που να κάνει πτυχές και να “στέκεται”. Την αφήνετε στην άκρη.
  3. Παίρνετε μια φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 23×13 εκ. περίπου, και τη στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να αφήσετε αρκετή πάνω από τα τοιχώματα ώστε να σκεπάσετε το γλυκό σας αργότερα.
  4. Στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας το 1/3 της σαντιγί και από πάνω απλώνετε με ένα κουτάλι ισομερώς τις μισές φράουλες με τη ζάχαρη. Πάνω από τις φράουλες τοποθετείτε μια στρώση από μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, σπάζοντας κάποια από αυτά αν είναι απαραίτητο προκειμένου να καλύψετε τη φόρμα. 
  5. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία, τοποθετώντας πάνω από τη στρώση με άλλο 1/3 από τη σαντιγί, πάνω από τη σαντιγί τις υπόλοιπες φράουλες και τέλος άλλη μια στρώση μπισκότων, σπάζοντας αν απαιτείτε πάλι τα μπισκότα να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια της φόρμας. 
  6. Με τη βοήθεια της πλαστικής φόρμας που αφήσατε να προεξέχει καλύπτετε καλά το γλυκό σας και το βάζετε στη κατάψυξη για 3-4 ώρες για να παγώσει. 
  7. Στο μπολ με το υπόλοιπο 1/3 της ποσότητας της σαντιγί, προσθέτετε τα υπόλοιπα 1¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη και τις 2 κ.σ. και τους κόκκους (σκόνη) Άνθος Αραβοσίτου και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. 
  8. Όταν παγώσει καλά το γλυκό σας, το βγάζετε από τη κατάψυξη και το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς το, με τη τελευταία στρώση μπισκότων προς τα κάτω, σε μεταλλική πιατέλα σερβιρίσματος.
  9. Αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη και απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του το υπόλοιπο μείγμα σαντιγί-ζάχαρης-κρέμας Αραβοσίτου (από το ψυγείο) στη κορυφή του και λίγο στα πλάγια. Πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τις φράουλες και γαρνίρετε το γλυκό σας. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
  10. Πριν το σερβίρετε, το βγάζετε από τη κατάψυξη και αν είναι παγωμένο βυθίζετε ένα μεγάλο μαχαίρι σε καυτό νερό, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. Απολαύστε το!

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φραουλογλυκό παγωμένο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.