Φράουλες με κρούστα ινδοκάρυδου

Φράουλες με κρούστα ινδοκάρυδου

Φράουλες. Ένα υπέροχο, αγαπημένο φρούτο που έχει αγαπηθεί πολύ για την γλυκιά γεύση και το εξαίσιο άρωμά του. Μια ιδιαίτερη συνταγή για φράουλες στο φούρνο με κρούστα ινδοκάρυδου. Δοκιμάστε τη…

Υλικά συνταγής

  • Για τις φράουλες:
  • 500 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 2 κ.σ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • Για τη κρούστα ινδοκάρυδου:
  • 115 γρ. [3/4 φλ.] αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. [1/2 φλ.] ζάχαρη άχνη + λίγη επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 100 γρ. βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια
  • 60 γρ. [3/4 φλ.] ινδοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις φράουλες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώνετε τις 2 κ.σ. βούτυρο και αλείφετε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 23 εκ. περίπου.
  2. Πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε σε μεγάλο μπολ.  Ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με τις βανίλιες, πασπαλίζετε τις φράουλες και τις ανακατεύετε καλά. Απλώνετε τις φράουλες ομοιόμορφα στο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  3. Για τη κρούστα ινδοκάρυδου: Τοποθετείτε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και τρίβετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροτριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  4. Απλώστε το μείγμα καρύδας ομοιόμορφα πάνω από τις φράουλες και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και γίνει τραγανή. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη [προαιρετικά] και σερβίρετε το γλυκό σας σκέτο ή με παγωτό.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φράουλες με κρούστα ινδοκάρυδου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.