Φουσίλι με κιμά και τυρί στο φούρνο

Φουσίλι με κιμά και τυρί στο φούρνο

Φουσίλι με κιμά και τυρί στο φούρνο. Ένα πεντανόστιμο πιάτο για να απολαύσετε το κλασικό αγαπημένο φαγητό με τον απόλυτο συνδυασμό του ζυμαρικού μαζί με κιμά σε σάλτσα ντομάτας και τυρί. Μια απλή και εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα λαχταριστό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ζυμαρικό Φουσίλι (Fusilli)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το ζυμαρικό και το ταψί
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κοφτές κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • κανέλα, γαρύφαλο σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι 
  • 2-2¼ φλ. τσαγιού τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη τυρί τσένταρ
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα φουσίλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε καλά, τα ρίχνετε σε ένα λαδωμένο πυρέξ 22×32 εκ. περίπου, τα περιχύνετε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. 
  2. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσουν τα φουσίλι, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, “σπάζοντάς” τον με ξύλινη κουτάλα ή πιρούνι, μέχρι να “καβουρδιστεί” και αλλάξει χρώμα. 
  3. Προσθέτετε το σκόρδο, το πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε το κιμά για 10 λ περίπου ή μέχρι να σωθεί ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Απλώνετε ομοιόμορφα τα φουσίλι μέσα στο πυρέξ και από πάνω στρώνετε το μείγμα κιμά με ένα κουτάλι, φροντίζοντας να καλυφθούν τα φουσίλι σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Από πάνω καλύπτετε καλά το μείγμα κιμά με το τριμμένο τσένταρ. 
  5. Τα ψήνετε σε καλά προσθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και αρχίσει να παίρνει ένα καφετί χρώμα στις άκρες. Το βγάζετε από το φούρνο, το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φουσίλι με κιμά και τυρί στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.