Φιογκάκια με σολομό και λιαστές ντομάτες

Φιογκάκια με σολομό και λιαστές ντομάτες

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για το καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Φανταστικά φιογκάκια με καπνιστό σολομό, λιαστές ντομάτες σε πεντανόστιμη σάλτσα, πασπαλισμένα με άνηθο. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό φιογκάκια
  • 1 1/2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (395 ml)
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1 κουτί κόκκινο σολομό (400 γρ.) στραγγισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα φιογκάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μέτριο μπολ ρίχνετε 2 κ.σ. γάλα και το κορν φλάουερ και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια ελαφριά “πάστα”. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
  3. Βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το μείγμα γάλακτο και ανακατεύετε για 2-3 λ ή μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού. Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα φιογκάκια, το ξύσμα λεμονιού, το σολομό, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε ζεστό το φαγητό με τις φέτες λεμονιού.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιογκάκια με σολομό και λιαστές ντομάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.