Φιογκάκια με καπνιστό σολομό

Φιογκάκια με καπνιστό σολομό

Σολωμός με φιογκάκια και κρεμώδη σάλτσα.

Ένα πανεύκολο και γρήγορο, υπέροχο πιάτο, που σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με τη γεύση του και την εμφάνισή του.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ζυμαρικό φιογκάκι
  • 500 ml κρέμμα γάλακτος 
  • 300 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζω το φιογκάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το σουρώνω και το λαδώνω ελαφρώς. 
  2. Βάζω τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει μια βράση ρίχνω τη βότκα.
  3. Προσθέτω το  σολομό [κρατάω λίγο για πασπάλισμα στο τέλος] και τον αφήνω να πάρει μια δυό βράσεις.
  4. Τέλος προσθέτω και τα φιογκάκια κουνάω τη κατσαρόλα μια δυο φορές να ενσωματωθούν και σβήνω τη φωτιά.
  5. Σερβίρω το φαγητό σε μια μεγάλη πιατέλα, τρίβω από πάνω πιπέρι, ρίχνω το ψιλοκομμένο άνηθο, πασπαλίζω με το σολομό που κράτησα και σερβίρω το φαγητό ζεστό. 

Προαιρετικά προσθέστε 100 γρ. βρασμένο αρακά στο στάδιο 3.

* Εξ” ίσου υπέροχο αποτέλεσμα και με δίχρωμες ταλιατέλες.

Smoked-Salmon-Tagliatelles

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιογκάκια με καπνιστό σολομό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.