Φιογκάκια με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Φιογκάκια με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Ένα νοστιμότατο πιάτο με λίγα υλικά έτοιμο σε 30 λ στο οικογενειακό ή επίσημο τραπέζι σας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για υπέροχα φιογκάκια με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μπέικον ή ζαμπόν για ένα χορταστικό πιάτο ζυμαρικών.. μια γευστική απόλαυση που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό φιογκάκια (φαρφάλες)
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο (4+4 χωριστά)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 180 γρ. μπέικον ή ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι
  • τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα φιογκάκια σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. νερού από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε, τα λαδώνετε με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το μπέικον ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. Προσθέτετε  το σκόρδο και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ ακόμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια.  
  3. Προσθέτετε το ξύδι, ανακατεύετε, τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε για 3 λ περίπου μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Για το σερβίρισμα: Αν προτιμάτε τα φιογκάκια αναμεμιγμένα με τη σάλτσα, όταν τα στραγγίσετε τα βάζετε κατευθείαν μέσα στο τηγάνι με την έτοιμη σάλτσα, προσθέτετε και το νερό που κρατήσατε ανακατεύετε,τα μαγειρεύετε για 1 λ περίπου και σερβίρετε.
  5. Εναλλακτικά, στραγγίζετε τα φιογκάκια, τα λαδώνετε, τα σερβίρετε σε μπολ και τα περιχύνετε με τη σάλτσα χωρίς τη προσθήκη του νερού που κρατήσατε. Και στις 2 περιπτώσεις πασπαλίζετε (προαιρετικά) τριμμένο τυρί πριν σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιογκάκια με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών