Φύλλο πίτας

Φύλλο πίτας

Ετοιμάστε μόνοι σας φύλλο για να φτιάξετε υπέροχες πίτες και το φύλλο τους θα παραμείνει τραγανό μέχρι το τελευταίο κομμάτι!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 5-6 κουταλιές σούπας κρασί ή ξύδι
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό περίπου
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνουμε σε μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρ του και προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. [Ρίξτε το νερό λίγο λίγο σταδιακά και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα].
  2. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄.
  3. Το χωρίζουμε σε μικρές μπάλες [τόσες όσα φύλλα θέλετε]  και τις ανοίγουμε σε φύλλο, με τη βοήθεια του πλάστη, σε αλευρωμένο. Πασπαλίζετε κάθε τόσο το πάγκο και τα φύλλα με αλεύρι, για να μην κολλάει η ζύμη στον πλάστη.

Οι ποσότητες αφορούν 1 πίτα στο ταψί του φούρνου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



Sintayes.gr,

Συνταγή: Φύλλο πίτας