Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου γιουβέτσι στη κατσαρόλα

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου γιουβέτσι στη κατσαρόλα

Ένα πεντανόστιμο γιουβετσάκι με φιλέτο μπούτι κοτόπουλου και ψιλό κριθαράκι, αρωματισμένο με δεντρολίβανο στη κατσαρόλα. Μια απλή, εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο, λαχταριστό και σπυρωτό γιουβετσάκι, ένα πιάτο που δεν τα βαριέστε ποτέ ούτε να το φτιάχνετε ούτε να το απολαμβάνετε με την οικογένειά σας στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκοι μπαχάρι, τριμμένοι στο μύλο μπαχαρικών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε 2 κομμάτια το καθένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ούζο
  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ ή χοντρο-τριμμένες με τους χυμούς τους
  • 1 πακέτο κριθαράκι ψιλό
  • 1 κ.σ. φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο ή μαντζουράνα ή ρίγανη
  • 600 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φύλλα δενδρολίβανου ή μαϊντανού ή τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα μπούτια φιλέτα κοτόπουλου στη μέση, τα αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές, τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σας και ετοιμάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σας στο πάγκο σας.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, λίγο αλάτι, τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίσει να κολλάει το κρεμμύδι, δηλαδή μετά από 1 λ περίπου, ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για άλλα 3 λ. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε και από τις 2 πλευρές για περίπου 3-4 λ συνολικά ή μέχρι να ροδίσουν. Σβήνετε με το κρασί ή το ούζο και όταν εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το κριθαράκι, αλατοπίπερο και το δεντρολίβανο ή μαντζουράνα ή τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά. 
  4. Προσθέτετε τα 2/3 του ζωμού κότας, μειώνετε τη φωτιά στη χαμηλότερη βαθμίδα της εστίας σας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σας για περίπου 15 λ, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας υγρό, αν και όταν απαιτείται για να γίνει το κριθαράκι. 
  5. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο το αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα και το σερβίρετε αμέσως ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού ή με τριμμένο τυρί. 

Μια συνταγή της Ν. Ισμυρνόγλου (gastronomos.gr)



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου γιουβέτσι στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.