Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Πεντανόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με χοντρά μακαρόνια. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα πατροπαράδοτο, μαμαδίστικο πιάτο με ζουμερό μπουτάκι φιλέτο κοτόπουλο σε πλούσια σάλτσα ντομάτας σερβιρισμένο με χοντρά μακαρόνια πασπαλισμένα με τριμμένη γραβιέρα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, χορταστικό φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλη για την εξαιρετική γεύση του. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία (600 γρ.) φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (κατά προτίμηση “Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης”)
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο 
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 200 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 500 γρ. τομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 400 γρ. χοντρά μακαρόνια Νο. 5
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης ή άλλη πικάντικη γραβιέρα επιλογής σας  
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και θωρακίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
  2. Αποσύρετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, την οποία αφήνετε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο, μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  3. Μετά προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμη 1-2 λ. Τοποθετείτε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί το περισσότερο, προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με τη μαύρη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Αφήνετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο να βράσει για περίπου 20 λ ή μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με το χοντρό μακαρόνι, λίγο ακόμα αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, για άλλα περίπου 10-12 λ, ή μέχρι να είναι έτοιμο το χοντρό μακαρόνι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο καυτό νερό.
  5. Όταν το κοτόπουλο και το χοντρό μακαρόνι είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο, με τριμμένη γραβιέρα από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια