Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με κριθαράκι, πράσα και μανιτάρια

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με κριθαράκι, πράσα και μανιτάρια

Μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο με κριθαράκι, πράσα και μανιτάρια. Ένα υπέροχο πιάτο για ένα πεντανόστιμο, υγιεινό φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτα (χωρίς κόκκαλο)
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
  • 1 2/3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξηρό κρασί sherry ή άλλο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος, κομμένα στη μέση κατά μήκος, και μετά σε ροδέλες 
  • 170 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Σε μεγάλο, ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου  και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ψηθούν. Τα αφαιρείτε με τσιμπίδα από το τηγάνι, τα μεταφέρετε σε πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά. 
  2. Προσθέτετε στην ίδια κατσαρόλα 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς. Τα μεταφέρετε και αυτά σε πιάτο.  Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα πράσα και το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και “φρυγανιστεί” το κριθαράκι.
  3. Ξαναβάζετε τα μανιτάρια στο τηγάνι και “σβήνετε” με το κρασί. Μόλις “αναπνεύσει” το αλκοόλ προσθέτετε το ζωμό, το μοσχοκάρυδο, το φρέσκο θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε για 7-8 λ.
  4. Ρίχνετε τη παρμεζάνα, ανακατεύετε τοποθετείτε πάνω από το κριθαράκι, τα μπουτάκια κοτόπουλου, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να σωθούν τα υγρά και ψηθεί καλά το κοτόπουλο. 

 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με κριθαράκι, πράσα και μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα