Φιλέτο μοσχαρίσιο Σατομπριάν με μανιτάρια

Φιλέτο μοσχαρίσιο Σατομπριάν με μανιτάρια

Μια πανεύκολη συνταγή, για ένα πιάτο που ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά. “Ενα υπέροχο φιλέτο “Σατομπριάν” με μανιτάρια, περιχυμένο με λαχταριστή σάλτσα.

Υλικά συνταγής

  • 2 μοσχαρίσια φιλέτα “Σατομπριάν” [*]
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε  ένα μεγάλο και βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις φέτες των μανιταριών για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο, ανακατεύω και σοτάρω για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνω το μαϊντανό, ανακινώ έντονα το τηγάνι και μαγειρεύω για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζω τα υλικά σε ένα μπολ και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
  2. Καθαρίζω το τηγάνι, ρίχνω εκεί το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Βάζω τις δύο φέτες σατομπριάν τις αλατοπιπερώνω και τις ψήνω για 2 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα πόσο ψημένες τις θέλω), πάντοτε σε δυνατή φωτιά. Αν τις θέλω καλοψημένες, παρατείνω το ψήσιμό τους για άλλα 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μετριάσω λίγο την ένταση της φωτιάς για να μην καούν.
  3. Αφαιρώ τα τα σατομπριάν, τα βάζω σε μια ζεσταμένη πιατέλα και ρίχνω στο τηγάνι το κονιάκ και το κρασί. Ξύνω με μια ξύλινη κουτάλα τον πυθμένα του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα και να διαλυθούν μέσα στο υγρό.
  4. Αλατοπιπερώνω,  μαγειρεύω για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κάπως η σάλτσα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω, μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
  5. Κόβω τα σατομπριάν στη μέση, τα μοιράζω σε τέσσερα πιάτα, προσθέτω από πάνω τα μανιτάρια, τα περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.

[*] “Σατομπριάν”: Μοσχαρίσιο φιλέτο από την κεφαλή ή το κέντρο ενός μοσχαρίσιου φιλέτου. Για τη παρούσα συνταγή: Δύο [2] χονδρές φέτες  βάρους περίπου 350 γρ. η καθεμία- κάθε φέτα αρκεί για 2 άτομα.

Sailbury Steak With Mushroom Gravy

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιλέτο μοσχαρίσιο Σατομπριάν με μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.