Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα “Μπεαρνέζ”

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα “Μπεαρνέζ”

Υπέροχα φιλέτα μοσχαριού γαρνιρισμένα με σάλτσα “Μπεαρνέζ”.

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο πιάτο για όλη την οικογένεια αλλά και για τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 4 φιλέτα μοσχαριού
  • αλάτι-πιπέρι
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα “Μπεαρνέζ”:

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 4 κ.σ. ζεστό νερό
  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. εστραγκόν ξερό ή 2-3 κλωναράκια φρέσκο ψιλοκομμένο 
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα φιλέτα: Πλένουμε τα φιλέτα, τα σκουπίζουμε, αλείφουμε με λάδι τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι. Τα ψήνουμε σε τηγάνι σχάρας ή το φούρνο για 20′-30′ περίπου ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε. [Προσοχή μη παραψηθούν και χάσουν τους ζωμούς τους και σκληρύνουν].
  2. Για τη σάλτσα Μπεαρνέζ: Σε μπεν μαρί ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο, το νερό και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα κροκάδια χωριστά και τα ρίχνουμε τμηματικά στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας δυνατά με τον αυγογδάρτη συνεχώς μέχρι να πήξει και γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύδι, το μαϊντανό και το εστραγκόν και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  3. Περιχύνουμε τα φιλέτα μας και τα σερβίρουμε με σαλάτα , τηγανιτές πατάτες ή πιλάφι.

 

Bife-e-molho-béarnaise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία:olenseafoods.com

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα “Μπεαρνέζ”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.