Αναρτήθηκε στις 28/11/2014 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings
Φιλέτο κοτόπουλου σε σάλτσα μαυροδάφνης με θυμάρι & μέλι
Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, εύκολο στη παρασκευή του, πεντανόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο.Φιλέτο κοτόπουλου σε σάλτσα μαυροδάφνης με θυμάρι και μέλι.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου [στήθος]
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 1 ποτήρι του νερού μαυροδάφνη
- 1-2 κ.σ. δενδρολίβανο
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό θυμάρι ή λίγο φρέσκο θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε στο γκριλ ή το τηγανίζουμε σε βιτάμ και λίγο λάδι μέχρι να θωρακισθεί έξω και να γίνει λευκό μέχρι το κέντρο του. Μη το παραψήσετε γιατί θα χάσει τους ζωμούς του.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τη μαυροδάφνη μαζί με το μέλι και το θυμάρι, το δενδρολίβανο και την αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το ψητό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με 3 κουτ. σούπας νερό και το συμπληρώνουμε μέσα στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2′ περίπου έως ότου δέσει και σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

28/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλου σε σάλτσα μαυροδάφνης με θυμάρι & μέλι