Αναρτήθηκε στις 07/06/2017 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Φετουτσίνι της στιγμής με μπέικον και ανθότυρο
Πεντανόστιμο φετουτσίνι της στιγμής, με μπέικον και ανθότυρο για όλη την οικογένεια.
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα ελαφρύ αλλά γευστικότατο και χορταστικό πιάτο με ζυμαρικό, έτοιμο σε 40 λ στο πιάτο σας, για το οικογενειακό καθημερινό τραπέζι, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι
- 10-12 μικρά φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό, ακολουθώντας της οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα λαδώνετε.
- Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον για 3-4 λ μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέστε και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 2 λ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Ρίχνετε το μείγμα μπέικον-κρεμμυδάκια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες αλατισμένες και το ανθότυρο μέσα στη κατσαρόλα με τα φετουτσίνι και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το φαγητό σας σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρετε με τα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.
07/06/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Φετουτσίνι της στιγμής με μπέικον και ανθότυρο