Φετουτσίνι με σάλτσα μελιτζάνας και πιπεριάς

Φετουτσίνι με σάλτσα μελιτζάνας και πιπεριάς

Μια πολύ εύκολη συνταγή για  ένα γευστικότατο, υγιεινό πιάτο σε 40 λ στο πιάτο σας. Φετουτσίνι με υπέροχη σάλτσα μελιτζάνας, πιπεριάς, κρεμμυδιού και ντομάτας για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος για να την απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 1/3 φλ. τσαγιού + 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κύβους 1,5 – 2 εκ.
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 1,5 – 2 εκ. 
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό λαχανικών
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, για πασπάλισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό το ζυμαρικό φετουτσίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε τα λαδώνετε με τις 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία Ρίχνετε  το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και λίγο αλατοπίπερο και τα σοτάρετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 10 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. 
  3. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας με τη ζάχαρη και τον ανακατεύετε, τρίβοντάς τον στη βάση του τηγανιού να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό λαχανικών και βράζετε τη σάλτσα σας για 25 λ περίπου. 
  4. Περιχύνετε τα έτοιμα φετουτσίνι σας με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και (προαιρετικά) με τη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φετουτσίνι με σάλτσα μελιτζάνας και πιπεριάς

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.