Φετουτσίνι με μελιτζάνες, κουκουνάρια και βασιλικό

Φετουτσίνι με μελιτζάνες, κουκουνάρια και βασιλικό

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ απλό αλλά και πολύ νόστιμο πιάτο. Φετουτσίνι με μελιτζάνες, κουκουνάρια και βασιλικό σε σάλτσα ντομάτας. 

Υλικά συνταγής

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια 1 εκ.
  • 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρια καβουρδισμένα 
  • 1/3 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε  το  ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 λ μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τα κυβάκια μελιτζάνας και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ και ανακατεύετε για 1/2 λεπτό ακόμα.
  2. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, 1/3 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 20 λ περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Βάζετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καβουρδίζετε τα κουκουνάρια για λίγα λεπτά, ανακινώντας συχνά το τηγάνι για να μη καούν. Εναλλακτικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε τα κουκουνάρια σε  μικρό ταψάκι και ψήστε για 5-7 λ. 
  4. Βράζετε το φετουτσίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε, τα βάζετε πάλι στη κατσαρόλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιτζάνας. Προσθέτετε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και το βασιλικό, δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε αν αυτό απαιτείτε.
  5. Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε και αφήνετε στη φωτιά για 1 λεπτό. Σερβίρετε πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο τριμμένο τυρί.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φετουτσίνι με μελιτζάνες, κουκουνάρια και βασιλικό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.