Φετουτσίνι με κοτόπουλο και βουτυράτη σάλτσα με σκόρδο και λεμόνι

Φετουτσίνι με κοτόπουλο και βουτυράτη σάλτσα με σκόρδο και λεμόνι

Μια εύκολη συνταγή για ένα ελαφρύ πιάτο με ζυμαρικό,  κοτόπουλο μπόλικο βασιλικό, με μια σάλτσα βουτύρου με λεμόνι, σκόρδο. Ένα εύκολο στη παρασκευή του και υπέροχο στη γεύση του πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.γ. πολύ ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού
  • 2 μεγάλη σκελίδα σκόρδου κομμένη στα 4
  • ελαιόλαδο
  • 2 στήθη φιλέτα κοτόπουλου (600 γρ. σύνολο περίπου) 
  • 500 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 250 γρ. ντοματίντια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα σε φλύδες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε στο multi το βούτυρο, το βασιλικό, τη φλούδα λεμονιού, το σκόρδο και λίγο αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν. Κρατάτε στην άκρη 2 κ.σ. από το μείγμα. 
  2. Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζόντια στη μέση και μετά σε φέτες και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μισές φέτες κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές για 3-4 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά.
  3. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες φέτες κοτόπουλου. Τις μεταφέρετε και αυτές στο πιάτο, τις αλείφετε με τη 1 κ.σ.  από το μείγμα βουτύρου που κρατήσατε και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσετε ζεστά. 
  4. Ρίχνετε στο τηγάνι στο 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζετε τα ντοματίνια, τα αλατίζετε ελαφρώς και τα μαγειρεύετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη 1 κ.σ. από το μείγμα βουτύρου που κρατήσατε και ανακατεύετε. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  5. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό, βράζετε το φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο, κρατάτε 4-5 κ.σ. από το νερό που το βράσατε τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε το νερό που κρατήσατε και το μείγμα βουτύρου και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά τα φετουτσίνι με το μείγμα βουτύρου.
  6. Προσθέτετε στη κατσαρόλα και το μείγμα με τα ντοματίνια και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Σερβίρετε τα φετουτσίνι σε μερίδες προσθέτετε από πάνω το κοτόπουλο και σερβίρετε το φαγητό σας γαρνιρισμένο με φύλλα βασιλικού και φλύδες παρμεζάνας. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φετουτσίνι με κοτόπουλο και βουτυράτη σάλτσα με σκόρδο και λεμόνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.