Φετουτσίνι με μπριζόλα rib eye και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Φετουτσίνι με μπριζόλα rib eye και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Φετουτσίνι, με μαριναρισμένη μπριζόλα και σάλτσα κόκκινης ψητής πιπεριάς. Μια συνταγή για ένα ξεχωριστό, πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1  πακέτα ζυμαρικά Φετουτσίνι

Για τη μπριζόλα ribeye [σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο]:

  • 1 ½ κιλό ribeye μπριζόλα
  • 3 κουταλιές της σούπας Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα πιπεριάς:

  • 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • ½ φλιτζάνι  βούτυρο
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​τυρί παρμεζάνα συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό φετουτσίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνετε τα λαδώνετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
  2. Για τη μπριζόλα: Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε τη Worcestershire, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις δύο πλευρές της μπριζόλας και αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μετά τα 30′  ψήστε τη μπριζόλα στο τηγάνι ή στη γκριλιέρα [προσοχή μη τη παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς της].

  3. Για σάλτσα πιπεριάς: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζετε τις κόκκινες πιπεριές τις λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε . Ψήνετε για 18-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Αφαιρέστε τες από το φούρνο και μόλις ψιλοκρυώσουν τις καθαρίζετε, τις βάζετε στο multi και τις αλέθετε. 

  4. Βάζετε σε ένα μέτριο τηγάνι να λιώσει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το τυρί, το σκόρδο και το πουρέ της πιπεριάς. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα τη βάζετε μέσα στη κατσαρόλα με το φετουτσίνι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.  Σερβίρετε σε πιατέλα, προσθέτετε τη μπριζόλα κομμένη σε φέτες και πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα. [*]

[*] Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τα μακαρόνια και τη μπριζόλα και να τα περιχύσετε με τη σάλτσα πιπεριάς.

Πηγή: Μεταφρασμένο από:https://docs.google.com/document/pub?id

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φετουτσίνι με μπριζόλα rib eye και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.