Φετουτσίνι μπολονέζ με μανιτάρια

Φετουτσίνι μπολονέζ με μανιτάρια

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό. Φετουτσίνι μπλονέζ με μανιτάρια. Ένα αγαπημένο πιάτο σε μικρούς και μεγάλο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 250 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 5 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα
  • παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα φετουτσίνι σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Κρατάτε 1 1/3 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράζετε, τα στραγγίζετε και τα λαδώνετε (με 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο).
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λ περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και το τριμμένο καρότο και σοτάρετε για άλλο 1 λ. Ρίχνετε και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ.
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι και το μοσχαρίσιο κιμά, αλατοπιπερώνετε, αυξάνετε τη θερμοκρασία και σοτάρετε το κιμά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 3 λ ή μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνετε με το βαλσαμικό, ανακατεύετε, προσθέτετε τη ζάχαρη το πελτέ ντομάτας και τον “τρίβετε” με τη κουτάλα στη βάση του τηγανιού να βγάλει το άρωμά του. 
  4. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, ρίχνετε και το 1 1/3 φλ. τσαγιού νερό που κρατήσατε  από τα βρασμένα  φετουτσίνι, χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. 
  5. Ρίχνετε τα φετουτσίνι μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα μπολονέζ-μανιταριών, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν, γαρνίρετε με το βασιλικό και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φετουτσίνι μπολονέζ με μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.