Φετουτσίνι μπολονέζ με κολοκυθάκια

Φετουτσίνι μπολονέζ με κολοκυθάκια

Μια υπέροχη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Φετουτσίνι μπολονέζ με κολοκυθάκια εξ” ίσου αγαπητό σε εσάς αλλά και στους μικρούς μας φίλους.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα στο τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή λεπτά στικ
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο βασιλικό για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κιμά με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 2-3 λ.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε το φαγητό για 30 λ. Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 15 λ περίπου.
  3. Εν τω μεταξύ σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα σουρώνετε και τα βάζετε μέσα στο βαθύ τηγάνι με τη σάλτσα μπολονέζ.
  4. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε να πάει η σάλτσα σε όλα τα φετουτσίνι. Αν δεν είναι αρκετή η σάλτσα σας προσθέστε λίγο νερό από το νερό που κρατήσατε από τα βρασμένα φετουτσίνι. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.