Φάβα η “αυθεντική

Μια συνταγή για ένα νόστιμο παραδοσιακό πιάτο. Φάβα Σαντορίνης , ένα κρεμώδες, πεντανόστιμο πιάτο, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα και όχι μόνο. 500 γρ. φ

Φάβα η “αυθεντική Google+0 Pinterest1

Μια συνταγή για ένα νόστιμο παραδοσιακό πιάτο. Φάβα Σαντορίνης , ένα κρεμώδες, πεντανόστιμο πιάτο, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φάβα
  • 3 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 lt ζεστό νερό [ 3 1/3 φλιτζάνια]
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπλένετε τη φάβα με άφθονο νερό. Ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο θυμάρι.
  2. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια ρίχνετε τη φάβα, το ζεστό νερό και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 50 λ. περίπου. [Ξαφρίστε στον αφρό άν χρειαστεί με τρυπητή κουτάλα].
  3. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το λεμόνι και ανακατεύετε. Μεταφέρετε σταδιακά το μείγμα σε multi και το χτυπάτε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Σερβίρετε σε πιατέλα, περιχύνετε τη φάβα με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και γαρνίρετε με μαϊντανό ή κάπαρη.

lent3

Πηγή

19/02/2015

www.sintayes.gr,

Συνταγή: Φάβα η “αυθεντική

  Tags: κατσαρόλας μεζέδες ορεκτικά συνταγές Φάβα

Rating
( No ratings yet )
Συνταγές της μαμάς - Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: