Φάβα η “αυθεντική Facebook40 Twitter0 Google+0 Pinterest1
Μια συνταγή για ένα νόστιμο παραδοσιακό πιάτο. Φάβα Σαντορίνης , ένα κρεμώδες, πεντανόστιμο πιάτο, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. φάβα
- 3 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 lt ζεστό νερό [ 3 1/3 φλιτζάνια]
- χυμός 2 λεμονιών
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- θυμάρι
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπλένετε τη φάβα με άφθονο νερό. Ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο θυμάρι.
- Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια ρίχνετε τη φάβα, το ζεστό νερό και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 50 λ. περίπου. [Ξαφρίστε στον αφρό άν χρειαστεί με τρυπητή κουτάλα].
- Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το λεμόνι και ανακατεύετε. Μεταφέρετε σταδιακά το μείγμα σε multi και το χτυπάτε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Σερβίρετε σε πιατέλα, περιχύνετε τη φάβα με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και γαρνίρετε με μαϊντανό ή κάπαρη.
19/02/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Φάβα η “αυθεντική
Tags: κατσαρόλας μεζέδες ορεκτικά συνταγές Φάβα
