Φασολάκια Γιαχνί

Φασολάκια Γιαχνί

Ένα λαδερό νόστιμο φαγητό, που υπάρχει στο εβδομαδιαίο menu σχεδόν όλων των οικογενειών στην Ελλάδα και πολύ ψηλά στη πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής.

Η θρεπτική αξία του καρπού της φασολιάς διαφαίνεται και από την έκφραση «κρέας του φτωχού», που χρησιμοποιείται γι’ αυτόν. Ειδικότερα, η περιεκτικότητα των χλωρών φασολιών σε νερό είναι 90% , με περιεκτικότητα σε λιπαρά 0,5%.  Επιπλέον περιέχουν  βιταμίνες Α, Β και C και βιταμίνες Β1 και Β2.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,  τα οποία δεν περιέχονται σε άλλες τροφές.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό φασολάκια [φρέσκα ή κατεψυγμένα]
  • 5-6 φρέσκιες ντομάτες ή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλλες
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα φασολάκια κόβοντας τις δύο άκρες τους και αφαιρώντας  τις κλωστές που ίσως  έχουν. Τα πλένετε καλά και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι στη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες τον ντοματοχυμό, τα καρότα, τις πατάτες και τέλος τα φασολάκια.
  3. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, νερό και βράζουμε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου [ανάλογα με το πόσο τρυφερά είναι τα φασολάκια].
  4. 10 λεπτά πριν αφαιρέσετε τα φασολάκια από τη κατσαρόλα ρίξτε και το μαϊντανό.

fasolakia

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φασολάκια Γιαχνί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.