Φαρφάλες με τυρί κρέμα, μπέϊκον και μανιτάρια Facebook20 Twitter0 Google+0 Pinterest101
Ένα πεντανόστιμο χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλες
- 1 κουτί φρέσκα μανιτάρια [περίπου 400 γρ.] σε φέτες
- 5 φέτες ψιλοκομ. μπέικον *
- 1/2 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί
- 150 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμυδάκια
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ. βιτάμ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
- Λίγη τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Πριν σουρώσουμε και λαδώσουμε το ζυμαρικό μας κρατάμε 1 φλ. τσαγιού από το ζωμό της κατσαρόλας.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, στο βιτάμ για 3-4΄. Αλατοπιπερώνουμε τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και τα αποσύρουμε.
- Προσθέσουμε στο σκεύος που είχαμε τα μανιτάρια λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μαϊντανό, το τυρί αλλά και ένα φλ. τσαγιού από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει μια γερή βράση και αδειάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ώστε τα υγρά να πάνε παντού και σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα.
* Αν δεν σας αρέσει το μπέϊκον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζαμπόν.
** Αν δεν σας αρέσουν οι φαρφάλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε :
Πένες ή
Ταλιατέλες ή
Μακαρόνια
17/07/2014
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Φαρφάλες με τυρί κρέμα, μπέϊκον και μανιτάρια
Tags: ζυμαρικά κυρίως πιάτο μανιτάρια συνταγές τυρί κρέμα


